Εκδρομή στην Κερκίνη

Εκδρομή στην μαγευτική λίμνη Κερκίνη για Βαρκάδα και Ιππασία

Σάββατο 17 Ιουλίου

Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη (κέντρο)

Το dailytrips.gr διοργανώνει εκδρομή αυθημερόν (ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα), με πούλμαν, στην λίμνη ΚΕΡΚΙΝΗ ,ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας με τον διεθνής σημασίας υγροβιότοπο ,ανάμεσα στο όρος Μπέλλες και στα όρη Κρούσσια, Βορειοδυτικά του Νομού Σερρών και στα 105χλμ από τη Θεσσαλονίκη!

Ξεκινάμε από την Καμάρα στις 9 το πρωί και ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα φτάνουμε στον προορισμό μας. 1)Ύστερα από ένα μικρό διάλλειμα για να ξεμουδιάσουμε θα κάνουμε μία μικρή βόλτα στα βοσκοτόπια  των Βουβαλιών όπου θα ενημερωθούμε για τη ζωή τους, τα προϊόντα που μας δίνουν αλλά και πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους στο οικοσύστημα. 

2)Στη συνέχεια θα χωριστούμε σε μικρές ομάδες, θα επιβιβαστούμε  στις παραδοσιακές Πλάβες χωρητικότητας 15 ατόμων η καθεμία,  και θα ξεκινήσουμε τη βαρκάδα μας διάρκειας 75 λεπτών.  Θα απολαύσουμε  το μεγαλείο και την ομορφιά του παρυδάτιου δάσους, το δέλτα του ποταμού Στρυμόνα, τις εξέδρες αναπαραγωγής, τις μαγευτικές βουνοπλαγιές, τις φωλιές των πουλιών και το νησάκι «σπίτι» των Πελεκάνων. Θα υπάρχει συνοδός και σωσίβια για όλους. 

3)Μετά την επιστροφή μας, θα μεταφερθούμε με το πούλμαν  στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η ιππασία! Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη βόλτα με τα άλογα θα παραμείνουν στον αρχικό χώρο και θα απολαύσουν τον καφέ τους σε ένα υπέροχο τοπίο. Οι υπόλοιποι θα ξεκινήσουν την περιήγηση σε ομάδες ανά 15 άτομα και διάρκειας 60 λεπτών με φόντο τη λίμνη και τα βουνά της περιοχής, σε ασφαλή και εύκολη για τον καθένα διαδρομή, με έμπειρους συνοδούς.

4)Όταν ολοκληρωθεί η ιππασία θα κατευθυνθούμε προς την ιστορική παραδοσιακή ταβέρνα «Μεθοριακός Σταθμός». Εκεί θα απολαύσουμε ιδιαίτερα πιάτα και μεζέδες σε ένα ήρεμο και ιστορικό χώρο και κάτω από τα πλατάνια. Ο Μεθοριακός Σταθμός αποτελεί τον Ιστορικό Σταθμό της Βυρώνειας και έδρα του Ελληνικού στρατηγείου στη τελευταία φάση του Β Βαλκανικού Πολέμου. Στο σημείο αυτό το καλοκαίρι του 1913 συναντήθηκαν ο τότε Βασιλιάς Κωνσταντίνος και  ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.

5)Εάν ο στρατός έχει ανοίξει την απογευματινή επίσκεψη θα προσπαθήσουμε να ξεκλέψουμε χρόνο για να πάμε στο εντυπωσιακό Οχυρό του Ρούπελ (ξενάγηση 1 ώρα)  που είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων  με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή μας ο Μεθοριακός Σταθμός προτείνει τα παρακάτω μενού ώστε να έχουμε τη δυνατότητα επιλογής εκ των προτέρων.

Α) Βουβάλι λεμονάτο κατσαρόλα
Β) Κεμπάπ βουβαλίσιο γιαουρτλού
Γ) Μουσακάς με βουβαλίσιο κιμά

Έξι πιάτα ανά 6 άτομα (ορεκτικά και σαλάτες) που μπορούν να είναι
- Πατάτες τηγανητές
- Τζατζίκι ή τυροσαλάτα ή μελιτζανοσαλάτα
- Αγγουροντομάτα ή λάχανο
- Φέτα                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Επιπλέον στα έξη άτομα θα έχει και μία από τις ιδιαίτερες παραδοσιακές πίτες και στο τέλος γλυκό. Θα υπάρξει μέριμνα για όσους είναι χορτοφάγοι. Διατίθεται πλήρης κάβα ποτών / αναψυκτικών κ η κατανάλωση θα χρεωθεί έξτρα απευθείας στο μαγαζί αλλά σε πολύ οικονομικές τιμές!

Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, τυχόν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών (πχ έντονος αέρας) κτλ ,το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί κ να αλλάξει η σειρά των δραστηριοτήτων

 

Το ΚΟΣΤΟΣ Μεταφοράς, Βαρκάδας, Ιππασίας και Γεύματος διαμορφώνεται στα 55 Ευρώ/Άτομο. Όταν συμπληρώσετε τη φόρμα στη δήλωση συμμετοχής ,στα σχόλια θα αναφέρετε μαζί με το ονοματεπώνυμο  και το μενού που επιθυμείτε ως Α,Β ή Γ

Η ώρα συνάντησης είναι στις 08:30 και η αναχώρηση των λεωφορείων θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 το πρωί (17/07/2021) από την Καμάρα (Θεσσαλονίκη) και η επιστροφή θα γίνει στο ίδιο σημείο μετά το τέλος της εκδρομής.  Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει σύντομα να κατοχυρώσουν και να πληρώσουν τη θέση τους. Η θέση κατοχυρώνεται από τη στιγμή που πραγματοποιείται η πληρωμή. Σε κάθε περίπτωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πληρωμής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Κλείστε σε 3 γρήγορα βήματα μεταφορά, βαρκάδα, ιππασία και γεύμα!

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ (Μόλις δηλώσετε συμμετοχή θα λάβετε περαιτέρω οδηγίες στο email σας. Εάν δε λάβετε άμεσα το email, κάποιο υποχρεωτικό πεδίο έμεινε κενό. Κάντε κλικ κ πάλι στη δήλωση συμμετοχής για να δείτε ποιο πεδίο αφήσατε κενό!Τηλ 6933 377 499)

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: 17/07/2021
  • Τοποθεσία: Λίμνη Κερκίνη
  • Τιμή Εκδρομής: Πακέτο 55€

Στοιχεία Επικοινωνίας

Website: www.dailytrips.gr

Mobile: 0030 6933 377 499

Facebook profile: http://www.facebook.com/daily.trips.7

FB Page: dailytrips.gr

Thessaloniki - Greece

 

Συνεργάτες / Φίλοι