Rafting στο Νέστο

Εκδρομή στον μαγευτικό Νέστο ποταμό για Rafting

Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη (κέντρο)

Το dailytrips.gr διοργανώνει εκδρομή αυθημερόν, με πούλμαν, στον Νέστο ποταμό , ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας και σε απόσταση 210χλμ από τη Θεσσαλονίκη!

Το δέλτα του ποταμού Νέστου είναι έκτασης 550.000 στρεμμάτων και αποτελεί 'Υδροβιότοπο Διεθνούς σημασίας' και μέρος του Εθνικού Πάρκου που περιλαμβάνει τις λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα. Η περιοχή γύρω από το Νέστο χαρακτηρίζεται από το μεγάλο φυσικό πλούτο του μοναδικού παραποτάμιου δάσους στην Ελλάδα το οποίο είναι γνωστό ως «Μεγάλο Δάσος» καθώς και από τους υγροβιότοπους στο Δέλτα του Νέστου. Στη χλωρίδα της περιοχής του Νέστου υπάρχουν περίπου 500 είδη φυτών 10 εκ των οποίων θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά και βρίσκονται κάτω από ειδικό καθεστώς προστασίας. Στην περιοχή του Νέστου και κυρίως στο Δέλτα υπάρχουν σημαντικοί πληθυσμοί λύκων, τσακαλιών, βίδρας, ζαρκαδιών και καφέ αρκούδας.

Ξεκινάμε από την Καμάρα στις 8 το πρωί και ύστερα από περίπου 3 ώρες φτάνουμε στον προορισμό μας το Παρανέστι. 1)Ύστερα από ένα μικρό διάλειμα για να ξεμουδιάσουμε, θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας. Η εξειδικευμένη ομάδα των υπαίθριων δραστηριοτήτων θα μας εφοδιάσει με την κατάλληλη ισοθερμική στολή, παπούτσια Neopren, κράνος και σωσίβιο και θα μας ενημερώσει για την διαδικασία. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε με το πούλμαν 10 χιλ (σε ομαλό και ίσιο δρόμο) στο σημείο όπου θα χωριστούμε και θα επιβιβαστούμε στις βάρκες. (1 ώρα)

2) Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας θα ξεκινήσουμε μια όμορφη και εύκολη για όλους και χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, δίωρη διαδρομή. Το ποτάμι αλλά και το δάσος γύρω από αυτό θα μας γεμίσει όμορφες εικόνες και εμπειρίες ενώ οι έμπειροι συνοδοί θα κάνουν τη βόλτα μας ακόμα πιο διασκεδαστική. Στην κατάληξη της διαδρομής θα οδηγηθούμε πίσω στο Παρανέστι όπου στις εγκαταστάσεις/αποδυτήρια θα παραδώσουμε τον εξοπλισμό. Όσον αφορά τον ρουχισμό που θα πρέπει να έχουμε μαζί μας είναι ένα μαγιό, σαγιονάρες, πετσέτα, αντιηλιακό και t-shirt αλλά και έξτρα ρούχα αλλαγής. (2-3 ώρες)

3)Μετά την επιστροφή μας και αφού τακτοποιηθούμε,θα συγκεντρωθούμε και θα περιηγηθούμε στο Παρανέστι όπου θα συναντήσουμε τοπικά οινοποιεία και τοπικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς που παράγουν εγχώρια παραδοσιακά προιόντα. Κατόπιν θα περπατήσουμε μέχρι το εστιατόριο όπου και θα απολαύσουμε εκλεκτά ψητά της ώρας. (1-2 ώρες)

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή μας το εστιατόριο προσφέρει τα παρακάτω μενού

Ατομική μερίδα επιλογής από τα ψητά της ώρας (μπιφτέκι,σουβλάκι,πανσέτα,κοτόπουλο,λουκάνικο) και

 ανά 4 άτομα
- Πατάτες τηγανητές
- Σαλάτα
- Φέτα                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               - Γλυκό                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Διατίθεται πλήρης κάβα ποτών / αναψυκτικών κ η κατανάλωση θα χρεωθεί έξτρα αλλά σε πολύ οικονομικές τιμές!

Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, τυχόν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών (πχ έντονος αέρας) κτλ ,το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί

 

Το ΚΟΣΤΟΣ Μεταφοράς, Rafting και Γεύματος διαμορφώνεται στα 69 Ευρώ/Άτομο.

 

Η ώρα συνάντησης είναι στις 07:30 και η αναχώρηση των λεωφορείων θα πραγματοποιηθεί στις 08:00 το πρωί (17/10/2020) από την Καμάρα (Θεσσαλονίκη) και η επιστροφή θα γίνει στο ίδιο σημείο μετά το τέλος της εκδρομής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει σύντομα να κατοχυρώσουν και να πληρώσουν τη θέση τους. Η θέση κατοχυρώνεται από τη στιγμή που πραγματοποιείται η πληρωμή.

Σε κάθε περίπτωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πληρωμής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Κλείστε σε 3 γρήγορα βήματα μεταφορά, rafting και γεύμα!

 

ΠΡΟΣΟΧΗ (Μόλις δηλώσετε συμμετοχή θα λάβετε περαιτέρω οδηγίες στο email σας. Εάν δε λάβετε άμεσα το email, κάποιο υποχρεωτικό πεδίο έμεινε κενό. Κάντε κλικ κ πάλι στη δήλωση συμμετοχής για να δείτε ποιο πεδίο αφήσατε κενό!Τηλ 6933 377 499)

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: 17/10/2020
  • Τοποθεσία: Νέστος - Παρανέστι
  • Τιμή Εκδρομής: Πακέτο 69€

Δείτε και άλλες

Στοιχεία Επικοινωνίας

Website: www.dailytrips.gr

Mobile: 0030 6933 377 499

Facebook profile: http://www.facebook.com/daily.trips.7

FB Page: dailytrips.gr

Thessaloniki - Greece

 

Συνεργάτες / Φίλοι